Ok, I confess that when I created this recipe the weather was not rainy as it is today. But let's say the sun will be back for sure tomorrow, shall we? Also, there is no specific season to enjoy a smoothie for breakfast, right? ;-)
Vous me connaissez, j'aime les légumes en dessert, associer aux fruits des fleurs ou des herbes fraîches - rappelez-vous ma compote crue fruits rouges-basilic et mes sablés à la coriandre. Hé bien je peux vous assurer que le duo ananas/coriandre marche du tonnerre !
You know me, I love vegetables in dessert recipes, and match fruits with flowers or fresh herbs - remember my raw berry puree with basil and my cilantro shortbread. Well, likewise, the combination of pineapple and colantro rocks!
photo: Myriam Gauthier-Moreau
Dans le panier de la Fée
pour 4 verres
½ ananas
½ concombre
le jus d’ ½ citron
15 cl d’eau environ
1 pincée de sel
Quelques gouttes d’huile de sésame
pour décorer (facultatif)
Peler l’ananas et le couper en
morceaux. Couper le concombre en rondelles (inutile de le peler s’il
est bio). Mixer longuement tous les ingrédients au blender, en
ajoutant un peu d’eau selon la consistance souhaitée. Répartir
dans 4 verres et verser quelques gouttes d’huile de sésame à la
surface. Déguster sans attendre.
Ingredients
serves 4
1/2 pineapple, diced
1/2 cucumber, diced
juice of 1/2 lemon
2/3 cup water
a few stems fresh cilantro, chopped
pinch sea salt
a few drops of sesame oil (optional)
Blend all ingredients except sesame oil, adding more or less water to obtain the desired consistency. Pour into four glasses, add a few drops oil on the surface and enjoy.